Προνηπιακό 4 - 5 ετών

Ενσυναίσθηση και ανάπτυξη προσωπικότητας μέσα από ποικίλα παιχνίδια και πλούσιες δραστηριότητες

Προνηπιακό 4 - 5 ετών
Ένας κόσμος γεμάτος συναισθήματα

Ένας κόσμος γεμάτος συναισθήματα

Στην ηλικία αυτή, τα παιδάκια κατακλύζονται από πλήθος συναισθημάτων τα οποία δεν μπορούν να ελέγξουν. Στεκόμαστε δίπλα στο κάθε παιδάκι χωριστά και το βοηθάμε να κατανοήσει τη φύση και την αιτία του συναισθήματος που βιώνει.

Μέσα από τη διαδικασία αυτή, το κάθε παιδάκι μαθαίνει να αναγνωρίζει, να ελέγχει, να διαχειρίζεται και να εξωτερικεύει τα συναισθήματά του. Έτσι, κατανοεί καλύτερα τον εαυτό του και το περιβάλλον γύρω του.

Εικαστική έκφραση και χωροχρονική αντίληψη

Με ειδικά σχεδιασμένες δραστηριότητες για την ανάπτυξη της λεπτής κινητικότητας (ψαλίδι, κολάζ, πηλός, ζωγραφική), τα παιδάκια μαθαίνουν να εκφράζονται εικαστικά. Κάθε μέρα έρχονται σε επαφή με τη μουσική, συμμετέχοντας σε μουσικοκινητικά παιχνίδια και παίζοντας μουσικά όργανα (ταμπουρίνα, κλακέτες, πιανίκα, πιατίνες κ.ά.), ενώ με τα θεατρικά παιχνίδια αυτοσχεδιάζουν, εκφράζονται και απελευθερώνονται.

Μέσα από την παρατήρηση του περιβάλλοντός τους και τη διαδικασία της ταξινόμησης, σύγκρισης, αντιστοίχισης και σειροθέτησης, τα παιδάκια γνωρίζουν τον κόσμο των μαθηματικών, μαθαίνουν να μετρούν και κατανοούν απλές χωροχρονικές έννοιες.

Εικαστική έκφραση και χωροχρονική αντίληψη
Κάθε μέρα παιχνίδι, χαρά και δραστηριότητες.

Κάθε μέρα παιχνίδι, χαρά και δραστηριότητες.

Με ένα πρόγραμμα ειδικά διαμορφωμένο γεμάτο παιχνίδια και δραστηριότητες, κρατούμε ζωηρό το ενδιαφέρον τους και αμείωτη τη χαρά τους. Έτσι, δημιουργούμε τις κατάλληλες συνθήκες και προσεγγίζουμε το κάθε παιδάκι με αγάπη και τρυφερότητα. Το ενθαρρύνουμε να μιλά, να αφηγείται, να γράφει, να ρωτά, να απαντά και να συμμετέχει μαζί με τους φίλους του στα παιχνίδια και τις ομαδικές δραστηριότητες.

Με τον τρόπο αυτό, στον Ροδόκηπο, τα παιδάκια μαθαίνουν να παίρνουν πρωτοβουλίες, ενισχύουν την αυτοπεποίθησή τους και αναπτύσσουν την προσωπικότητά τους.

  • Τραγούδι
  • Εικαστικές δραστηριότητες
  • Μουσικά όργανα
  • Μουσικοκινητικά παιχνίδια
  • Θεατρικά παιχνίδια
  • Κουκλοθέατρο
  • Θεατρικές παραστάσεις
  • Προγραφικές δραστηριότητες
  • Προμαθηματικές δραστηριότητες
Τα συναισθήματα κατακλύζουν και η έκφραση απογειώνεται μέσα από αμέτρητο παιχνίδι και πλούσιες δραστηριότητες.

Ο Ροδούλης μας κατακλύζεται από συναισθήματα...

και λαχταρά να σε γνωρίσει! Εσύ;

 

Γνωρίστε μας

ΕΣΠΑ