Μας ρωτάτε. Απαντάμε.

  Η διαχείριση των μικρών παιδιών δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Στον Ροδόκηπο, γνωρίζουμε το κάθε παιδάκι ξεχωριστά και διαχειριζόμαστε κάθε περίπτωση με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο. Χωρίς άσκοπες τιμωρίες ή αυστηρές παρατηρήσεις που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την ψυχοσύνθεσή τους. Με υπομονή, συζήτηση, πειθώ και απεριόριστη αγάπη, φροντίζουμε ώστε κάθε παιδάκι να μαθαίνει και να εξελίσσεται αβίαστα και αρμονικά.  

 

Κύβοι παιχνίδια

Πώς αντιμετωπίζετε τα ζωηρά παιδιά;

Το πρόγραμμα κάθε μέρας είναι γεμάτο με παιχνίδι και δραστηριότητες, οι οποίες εναλλάσσονται για να παραμένει ζωντανό το ενδιαφέρον όλων των παιδιών. Έτσι, ο χρόνος των παιδιών γεμίζει ευχάριστα και εκμηδενίζονται οι αφορμές για ζωηράδες.

Πώς αντιμετωπίζετε ένα παιδάκι που χτυπά ένα άλλο;

Με συζήτηση και πειθώ. Κάνουμε ερωτήσεις για να καταλάβουμε καλύτερα γιατί το έκανε και πώς ένοιωσε. Εξηγούμε για ποιο λόγο δεν είναι σωστό αυτό που έκανε και το συμβουλεύουμε για το πώς θα πρέπει να συμπεριφέρεται σε ανάλογες περιπτώσεις.

Τι κάνετε όταν ένα παιδάκι δεν έχει όρεξη για παιχνίδι;

Δεν το πιέζουμε. Του δίνουμε κίνητρα για να συμμετέχει ή του προτείνουμε εναλλακτικές δραστηριότητες.

Πώς προσεγγίζετε τα συνεσταλμένα ντροπαλά παιδάκια;

Σε κάθε ομάδα προσπαθούμε να δημιουργούμε τις κατάλληλες ισορροπίες μεταξύ των συνεσταλμένων και των πιο ζωηρών παιδιών. Προτρέπουμε και βοηθούμε τα πιο συνεσταλμένα παιδάκια να ανοιχτούν, να εκφραστούν, να διεκδικήσουν.

Ρωτήστε μας

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

ΕΣΠΑ