Πρότυπο Κέντρο Προσχολικής Εκπαίδευσης

Καλώς ήρθατε στον Ροδόκηπο!

Ένα Πρότυπο Κέντρο Προσχολικής Εκπαίδευσης, που λειτουργεί σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, που με πολύ μεράκι έχουμε διαμορφώσει ειδικά για τις ανάγκες των μικρών παιδιών.

Παιχνίδι και δημιουργικότητα.
Αγάπη και φροντίδα.
Ευχάριστο περιβάλλον.

Αυτό είναι το τρίπτυχο που μας χαρακτηρίζει. Από το 1997, εργαζόμαστε καθημερινά πάνω σε αυτούς τους τρεις άξονες, έτσι ώστε όλα τα παιδάκια μας να είναι χαρούμενα και ευτυχισμένα κάθε μέρα! 

Μυρτώ Τσικρικά - Μύριαμ Βράιλα

Μυρτώ Τσικρικά

Διευθύντρια Βρεφονηπιακού Σταθμού

Με κίνητρο την αγάπη της για τα παιδιά, η Μυρτώ έχει αφοσιωθεί επαγγελματικά στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών προσχολικής ηλικίας, δημιουργώντας – ήδη από το 1997 – τον πρώτο της παιδικό σταθμό – τον Ροδόκηπο. Όμως, η αγάπη της για τα παιδιά αλλά και η αποδοχή κι εμπιστοσύνη που έχει κερδίσει όλα αυτά τα χρόνια από τους γονείς, την οδήγησαν στο να κάνει πραγματικότητα ένα όνειρο ζωής. Να δημιουργήσει τον σημερινό Ροδόκηπο – ένα ιδανικό σχολείο, σε έναν χώρο με προδιαγραφές απόλυτα προσαρμοσμένες στις συνθήκες που χρειάζεται ένα παιδί για να αναπτυχθεί γνωστικά, κοινωνικά και συναισθηματικά. Η Μυρτώ είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Πατρών και έχει συμμετάσχει σε πλήθος επιστημονικών συνεδρίων.

Μύριαμ Βράιλα

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικού Προγράμματος Νηπιαγωγείου

Η Μύριαμ εστιάζει στην παιδοκεντρική διάσταση της εκπαίδευσης και τη βιωματική διδασκαλία. Στο πλαίσιο αυτό, σχεδιάζει τα προγράμματα του Νηπιαγωγείου, με στόχο τα παιδιά να καλλιεργήσουν το κίνητρο για τη μάθηση, να αγαπήσουν την εκπαιδευτική διαδικασία και να είναι χαρούμενα. Η αγάπη της για τα παιδιά και η πίστη της ότι τα παιδιά με παιδεία και γερές βάσεις μπορούν να δημιουργήσουν έναν καλύτερο κόσμο, την ώθησαν να γίνει Νηπιαγωγός.

Η Μύριαμ σπούδασε Νηπιαγωγός στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (Τ.Ε.Α.Π.Η) στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έκτοτε, εμπλουτίζει συνεχώς τις γνώσεις της παρακολουθώντας επιστημονικά σεμινάρια, ενώ έχει αποκτήσει πιστοποίηση στη διάγνωση δυσκολιών μάθησης (Αθηνά τεστ).

Η φιλοσοφία μας

Παιχνίδι και δημιουργικότητα

Παιχνίδι και δημιουργικότητα

Μέσα από πολύ παιχνίδι, τα μικρά παιδιά αρχίζουν να μαθαίνουν τον κόσμο γύρω τους και αναπτύσσουν τη δημιουργικότητά τους, την κριτική σκέψη και τη δυνατότητα συνεργασίας και επικοινωνίας.

Άλλωστε, το παιχνίδι είναι η πιο κατανοητή γλώσσα για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας. Γι’ αυτό κι εμείς το έχουμε εντάξει ως αναπόσπαστο κομμάτι σε όλα τα προγράμματά μας, τα οποία έχουν σχεδιαστεί επιστημονικά για να ικανοποιούν την έμφυτη περιέργεια και τη διάθεση για εξερεύνηση των μικρών παιδιών. Μέσα από πειραματισμούς και δοκιμές, τα παιδάκια αντιλαμβάνονται την αιτία και το αποτέλεσμα στα φαινόμενα του κόσμου που τα περιβάλλει.

Αγάπη και φροντίδα

Τα παιδάκια χρειάζονται αγάπη και φροντίδα κάθε μέρα! Μόνο έτσι, θα αναπτύξουν τον κατάλληλο ψυχισμό για να μπορέσουν να αναπτυχθούν φυσιολογικά.

Το προσωπικό μας επιλέγεται όχι μόνο με βάση τις σπουδές, τις επιστημονικές γνώσεις και την κατάρτιση που διαθέτει. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στα ποιοτικά στοιχεία της προσωπικότητας του κάθε νηπιαγωγού και βρεφοκόμου, τα οποία αξιολογούμε με βάση ειδικά επιστημονικά τεστ.

Έτσι, διασφαλίζουμε ότι το αγγελούδι σας θα εισπράττει απεριόριστη, αγάπη, φροντίδα και τρυφερότητα κάθε μέρα!

Αγάπη και φροντίδα
Ευχάριστο περιβάλλον

Ευχάριστο περιβάλλον

Το ονειρευτήκαμε. Το δημιουργήσαμε. Ένα πανέμορφο, ζεστό και ασφαλές περιβάλλον, που θα αγαπήσετε εσείς και θα λατρέψουν εκείνα!

Με χώρους εστίασης και υγιεινής σύμφωνα με τις αυστηρότερες προδιαγραφές.

Με ευρύχωρες, ευήλιες και ευάερες αίθουσες, και ένα μεγάλο εξωτερικό κήπο, που φιλοξενούν κάθε μέρα αμέτρητο παιχνίδι, χαρά, χαμόγελα!

Δείτε τις εγκαταστάσεις μας

Το προσωπικό μας

Τμήμα νηπιαγωγείου

Μύριαμ Βράιλα

Πτυχιούχος νηπιαγωγός στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (Τ.Ε.Α.Π.Η) στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Τμήμα προνηπίων

Σύλια Γκολφινοπούλου

Πτυχιούχος νηπιαγωγός του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (Τ.Ε.Α.Π.Η) στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Τμήμα μικρού προνήπιου

Σοφία Μάμμα

Πτυχιούχος νηπιαγωγός του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Πατρών

Μεταβρεφικό τμήμα

Δανάη Ματσάγγου

Πτυχιούχος νηπιαγωγός του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Βρεφικό τμήμα

Μαρία Μαζαράκη

Πτυχιούχος βρεφονηπιοκόμος του τμήματος Βρεφονηπιοκομίας του ΤΕΙ Αθήνας

Βρεφικό τμήμα

Νάγια Φωτοπούλου

Πτυχιούχος βρεφονηπιοκόμος Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Κατάρτισης

Βρεφικό τμήμα

Θεοδώρα Σπύρη

Πτυχιούχος βρεφονηπιοκόμος Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Κατάρτισης

Δασκάλα Αγγλικών

Αθηνά Παπαφώτη

Πτυχιούχος Master of Arts (University of Essex)

Μουσικοπαιδαγωγός συστήματος Orff

Γιάννης Ψαριώτης

Σπουδές κιθάρας, ούτι, κρουστά, φλογέρα

Δασκάλα χορού

Ελένη Ραφαηλίδου

Πτυχιούχος καθηγήτρια χορού του συστήματος Vaganova της Διεθνούς Ακαδημίας της Βάρνας

Δάσκαλος mini αθλημάτων

Λευτέρης Σάμιος

Πτυχιούχος καθηγητής Φυσικής Αγωγής του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

Ροδούλης
ΕΣΠΑ